Theo's Honden Uitlaatcentrale

 

 

Home

Nieuws/aanbiedingen

Honden uitlaatservice

Huisdierenthuiszorg

speel en leer wandeling

Hondenvoer

Algemene Voorwaarden

Prijslijst

Wie is Theo

Contact Gegevens

In de media

Fotopagina

Gastenboek

Links

 

 

In de afgelopen jaren hebben we gemerkt dat de gehoorzaamheidscursussen niet altijd het gewenste resultaat hebben. Vele honden luisteren niet of zijn direct afgeleid waardoor er geen aandacht meer is voor het baasje. De oorzaak hiervan is te zoeken in de opzet van de meeste cursussen. De instructeur is in grote lijnen steeds met maar 1 persoon bezig terwijl de rest van de groep er maar bij staat. Dit kan beter door iedereen bij de oefeningen te betrekken en de oefeningen gezamenlijk uit te voeren als groep. Hierdoor leren de honden dat ze meer aandacht voor het baasje moeten hebben dan voor de directe omgeving en ze worden socialer naar andere mensen en honden toe. De honden leren daarbij ook dat ze moeten luisteren ook al zijn er andere honden of mensen in de buurt.

Hiervoor heb ik nu eindelijk een soort van cursus weten uit te werken die daar verandering in moet gaan brengen.

Het is geen cursus zoals je normaal ziet waarbij je ergens op een hondenterrein alle oefeningen krijgt aangeleerd, maar we gaan op verschillende plaatsen in bos en veld wandelen en onderweg leren we de honden dingen aan. Het zijn dan ook speel en leer wandelingen waarbij de honden en baasje onder afleiding oefeningen gaan doen en aanleren, maar waarbij ook het socialiseren een belangrijke plek heeft. Het aanleren van oefeningen gebeurt met positieve opvoeding, alleen het stukje negeren van ongewenst gedrag gaan we veranderen. Dit negeren werkt in veel gevallen averechts en zorgt voor problemen. Negeren is goed voor bepaalde zaken zoals een hond die veel extra aandacht komt vragen, maar niet voor honden die uitvallen naar mens of dier, daar moet je toch kiezen voor bestraffen. Dit kan op verschillende manieren gebeuren, maar hoofdzakelijk met gebruik van je stem. Ook het afleiden van de hond onder stress en grote spanning komt aan bod.

Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar info@theo-s-hondenuitlaatcentrale.nl Bij voldoende aanmeldingen starten we direct.

Benodigdheden: Goede normale halsband, korte leren riem, 10 meter lijn, brokjes of iets anders om de hond te belonen.

Bijvoorkeur geen tuigjes of andere middelen om de nek of het lijf van de hond.