Theo's Honden Uitlaatcentrale

 

 

Home

Nieuws/aanbiedingen

Honden uitlaatservice

Algemene Voorwaarden

Prijslijst

Wie is Theo

Contact Gegevens

In de media

Fotopagina

Links

 

 

 

Honden Uitlaatservice:

Theo’s honden uitlaatcentrale helpt u met de dagelijkse bewegingsbehoefte van uw hond. Behalve lucht, voedsel, water en veel liefde, wil een hond graag ACTIE en heeft hij veel afwisseling en aandacht nodig om in een perfecte conditie te blijven.

Wij halen de honden op, en breng ze naar mooie plekjes in de natuur waar de honden eventueel nog los mogen lopen, daar laten we hun genieten van een echt "hondenleven".

Nooit zullen zij zich vervelen en wanneer u thuis komt treft u een tevreden hond aan. Daarnaast verbeteren spel en ontspannen omgang met andere honden zijn/haar sociale vaardigheden en zorgen voor een rustig en evenwichtig karakter.

Hoe werkt het?

Theo’s honden uitlaatcentrale is geen standaardorganisatie die uw hond in een busje meeneemt naar een losloopgebied en aan zijn lot overlaat. 

Voordat we met uw hond kunnen lopen willen we weten hoe de hond zich gedraagt, we maken eerst een proefwandeling. De praktijk wijst uit of uw hond mee kan in de groep of dat hij/zij alleen uitgelaten gaat worden. De groepen zijn zorgvuldig samengesteld, zodat er geen problemen ontstaan.

We beginnen een wandeling aan de riem in kleine groepjes van maximaal vier a vijf honden. De grote van de roedel wordt bepaald door het karakter van de hond, een groep bij ons bestaat uit maximaal 5 a 6 honden. Moeilijke/minder sociale honden laten we uit in kleinere groepjes of zelfs alleen.  

De ruimte in de bus waar de honden zitten is voorzien van een camera zodat we voorin precies kunnen zien wat er achter ons in de bus gebeurd. Daarnaast heeft iedere hond zijn eigen bench in de bus.

 Loslopen en losloopgebied:

Aan de riem bouwen we een relatie op met uw hond en leren we uw viervoeter beter kennen. Pas nadat wij het gevoel hebben dat de relatie stevig genoeg is, laten wij uw hond los lopen, mits dit is toegestaan in het betreffende gebied, helaas is dat niet overal toegestaan.

Zijn er honden die niet mee mogen?

In principe kan elke hond mee, met uitzondering van teefjes gedurende de loopsheid.

Er zijn geen uitzonderingen voor wat betreft ras, grootte of leeftijd. Pups kunnen mee vanaf het moment dat het verantwoord is om een vol uur* te lopen c.q. te rennen.

Wanneer de honden niet kunnen volgen dan moeten zij in eerste instantie aan de riem. Elke hond heeft tijd nodig om te wennen.

Als uw hond om welke reden dan ook aan de lijn moet blijven, kan deze toch met ons mee uit.

Mocht echter blijken dat het met de hond echt niet gaat dan kunnen we overgaan naar privé wandelingen. Blijkt dan toch nog dat de hond niet te hanteren is door ons dan heeft Theo’s honden uitlaatcentrale het recht om de dienstverlening te beëindigen.

* De duur van een wandeling hangt af van de gesteldheid van uw hond. Vitale honden krijgen een wandeling van ongeveer een uur. Voor minder vitale honden passen we de wandeling aan. de honden zijn maximaal 3 uur van huis.

Aanmelden:

Wilt u graag dat uw hond een plekje krijgt bij Theo’s honden uitlaatcentrale?

Woont U in de gemeentes Echt-Susteren, Sittard-Geleen, Stein, Meerssen, Maastricht.  Neem dan contact op voor het maken van een afspraak via info@theo-s-hondenuitlaatcentrale.nl of via 06-16830120

Hierna volgt er eerst een gratis huisbezoek met een korte wandeling om uw hond te leren kennen zodat we hem kunnen indelen in een passende groep. Tijdens dit gesprek wordt ook een formulier ingevuld met belangrijke gegevens omtrent de hond. Tevens wordt het inentingsboekje gecontroleerd en verdere afspraken gemaakt. (cocktailenting en kennelhoest verplicht)

Sleutelcontract:

Om U in staat te stellen gebruik te maken van onze uitlaatservice terwijl U niet thuis bent, is het mogelijk om een sleutelcontract af te sluiten. Dit houd in dat we een klein contract opstellen waarbij U ons toestaat om de hond bij U thuis op te halen met een door U overhandigde sleutel van uw woning. De verkregen sleutel wordt veilig opgeborgen in onze kluis. Bij terug brengen van de hond zorgen wij voor vers drinkwater en wanneer nodig ook eten.